Овочі-Ягоди-Сад

Клімат Вінниччини має перевагу для вирощування солодкого перцю

Клімат Вінниччини має перевагу для вирощування солодкого перцю

На Вінниччині досить ризиковано вирощувати овочі через пізні заморозки. Проте перевагою є нижчі денні температури влітку. 

Таку думку висловлює у своїй колонці на AgroTimes Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука».

Нагадаємо, що з минулого року це фруктове господарство вперше почало вирощувати овочі у відкритому грунті – солодкі перці та баклажани.

«Коли ми орієнтуємось на ранню продукцію і намагаємось висадити раніше, є ризик підмерзання, – розповідає Кисляченко. – Минулорічна весна була першою за останні п’ять років, коли не було заморозків після 20 травня. Тому у нас є два варіанти: або висаджуватись з 20 травня, але тоді ми вже не виходимо першими на ринок і втрачаємо у ціні, або ризикуємо. Хоча в принципі бізнес – це і є ризик».

Втім, у вирощуванні овочів у більш північних регіонах є і певні переваги, додає агроном, – наприклад, нижчі температури вдень. Перець та баклажан дуже не люблять спеки, вони горять, отримують вершинну гниль. В цьому сенсі клімат Вінниччини для них кращий.

Читайте також: Пошкодження крапельної стрічки скоротило врожай перцю на 2%