Виробництво яєць зросло на 16,4% за 2 місяці
Виробництво м’яса птиці в 2023 році зросло проти попереднього року на 6,8%. Зокрема, виробництво курятини додало 6,3%, а індичатини ‒ 24,7%.
Про це повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, пише журнал «Наше птахівництво».
«Тенденція до зростання розвивається, й за два місяці цього року виробництво м’яса птиці збільшилося на 11,7% проти аналогічного періоду 2023 року й на 14% проти довоєнного 2021 року», ‒ зазначив він.
З листопада минулого року спостерігається тенденція до поступового зниження виробниками відпускних цін, додав Сергій Карпенко.
Експортні відвантаження хоч і збільшилися за І квартал 2024 року на 9,4% проти такого самого періоду минулого року, цінова ситуація на внутрішньому ринку все одно перебуває під тиском надмірної пропозиції.
Аналогічна ситуація складається і в яєчному секторі.
«У 2023 році промислове виробництво скоротилося лише на 2,3%, але вже за перші два місяці поточного року зросло на 16,4% проти січня-лютого минулого року», ‒ підкреслив експерт.
За його словами, скорочення кількості споживачів, розширення обсягів виробництва в промисловому секторі та сезонне збільшення пропозиції від господарств населення значно впливатимуть на цінову ситуацію на ринку яєць.
«Знову ж таки збільшення експортних відвантажень яєць на 25% в І кварталі 2024 року не має надмірного впливу на внутрішні ціни, які з початку року втратили близько 40%», ‒ додав він.
Нагадаємо, вектори й тенденції розвитку птахівництва в Україні будуть у центрі уваги Міжнародного практичного форуму Poultry Farming, який відбудеться 16-17 квітня у Львові.
Захід стане місцем зустрічі спеціалістів птахівничої галузі, провідних фахівців і консультантів міжнародного рівня, практиків і науковців.
Ознайомитися з детальною програмою й доповідачами форуму Poultry Farming можна тут.