Виноградар пояснив, чому впала якість столового винограду
ВІдсутність значного досвіду, висока вартість засобів захисту рослин та низька купівельна спроможність покупців провокують погіршення якості столового винограду.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів відомий виноградар з села Веселе на Херсонщині Михайло Павлівський.
На думку фермера, нині змінюється клімат, і наслідки цього явища вимагають більшої кількості обробок. Проте агрохімія дорожчає.
«І тоді виробник ставить запитання: а по чому ж продавати виноград, якщо в нього такі вкладення? Та чи є нині купівельна спроможність в українців, щоб купувати такий виноград? Тож який на базарі виноград є — такий і беруть, за 30–50 грн/кг», – зазначив Михайло Павлівський.
А щоб виробляти якісний виноград, треба мати досвід, запас коштів, щоб брати якісні ЗЗР і працювати з маркетами. А в них ще треба заслужити довіру, зазначив виноградар.
Читайте також: Якісного українського винограду поменшало