Овочі-Ягоди-Сад

Ридоміл® Голд R — фунгіцид для захисту винограду з експортними можливостями

Україна невпинно рухається в ЄС і найближчим часом ми будемо разом. Однак на цьому шляху нам потрібно зробити ще багато кроків, одним із яких є удосконалення правового регулювання у сфері поводження із пестицидами й агрохімікатами та наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу у санітарній та фітосанітарній сферах. Така гармонізація забезпечить не лише боротьбу з фальсифікатом, а й заборону деяких діючих речовин, адже на сьогодні в Україні використовується велика кількість препаратів з д. р., які заборонені в Європі, що й обмежує наш експортний потенціал. З огляду на це компанії — виробники ЗЗР уже зараз адаптують свої препарати до законодавства ЄС. Не виключенням є і компанія «Сингента», яка представила відомий фунгіцид з експортними можливостями Ридоміл® Голд R.

Ридоміл® Голд R у своєму складі має 2 діючі речовини:

Технологія Мефеноксам™, або металаксил-М відноситься до феніламідів та впливає на інгібування нуклеїнових кислот патогену. Має високу системність і лікувальну дію. Контролює ооміцети (мілдью).

Гідрооксид міді відноситься до неорганічних сполук із багатовекторним впливом на збудника хвороб. Має контактну та профілактичну дії проти більшості хвороб винограду, таких як чорна плямистість, антракноз, чорна гниль. Також запобігає поширенню бактеріозів. Унікальна формуляція гідрооксиду міді має більш розчинну форму, що покращує розподіл на рослині, запобігає змиванню й фітотоксичності та не потребує прилипача.

Унікальна формуляція оксихлориду міді забезпечує високий ступінь дисперсності з розміром частинок менше ніж 1 мкм (на відміну від багатьох конкурентів, у яких 5–10 мкм).

Діючі речовини препарату Ридоміл® Голд R впливають на збудника гриба мілдью, не лише запобігаючи проростанню спор та проникненню в рослину, а й викорінюючи інфекцію із заражених тканин.

Проте ефективність Ридоміл® Голд R не обмежується тільки мілдью. Як мідьвмісний препарат, він профілактично діє проти заражень такими хворобами, як чорна плямистість або фомопсис, антракноз, чорна гниль і навіть бактеріальні хвороби.

Особливості застосування Ридоміл® Голд R

  • Тривалість захисного періоду Ридоміл® Голд R залежить від норми витрати продукту, термінів його застосування, ступеня інфікованості рослин на момент обробки і може становити не менше ніж 10–14 днів.
  • Щоб досягти кращого ефекту, фунгіцид рекомендується вносити профілактично або при перших ознаках розвитку хвороби.
  • Рекомендується чергування використання Ридоміл® Голд R з фунгіцидами інших хімічних груп (Пергадо® R, Орондіс® Ультра, Квадріс®).
  • Ридоміл® Голд R — надійний засіб для запобігання резистентності до основних збудників грибкових хвороб завдяки використанню діючих речовин з різним механізмом дії.
  • Препарат можна змішувати з усіма відомими фунгіцидами та інсектицидами, але обов’язково потрібно проводити тест на сумісність.
  • У період цвітіння винограду бажано утриматись від використання препарату.
  • У разі застосування з амінокислотами, керуватись рекомендаціями щодо застосування амінокислоти з мідьвмісними препаратами.

Дмитро Тимошенко, технічний експерт з підтримки та розвитку ЗЗР для садів, ягідників та виноградників, компанія «Сингента»

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ