Як отримати більш життєздатний молодняк птиці за допомогою міді
Коли йдеться про міцність шкаралупи яйця промислової несучки, необхідно звертати увагу на мембрану – на неї наростає шкаралупа, нашаровується кальцій. Залежно від рівня міді в раціоні несучки, можна отримати більшу чи меншу мембрану.
На цьому наголосив директор компанії «Зінпро Україна» Михайло Коваль на Всеукраїнському практичному форумі «Poultry Farming. Бройлер/Несучка».
Підприємства, які займаються інкубацією яєць, повинні слідкувати за міддю у кормах птиці, зауважив він.
«Мембрана – це шлях до формування кістяку ембріону. Чим вона товща, тим більше буде кровоносних судин, і молодняк зможе краще витягнути мікроелементи зі шкаралупи. Тобто так можна отримати більш життєздатний молодняк птиці, – пояснив Михайло Коваль. – Тому, складаючи раціон несучки, не треба нехтувати мікроелементами».
Як повідомлялося, на якість шкаралупи яєць впливає і час роздавання кормів несучкам.