Синбіотики сприяють здоров’ю кишківника свиней
Виробляти швидкорослих свиней можливо тільки, якщо їхній кишківник здоровий і за ретельної профілактики тварин від хвороб. Тобто поживні речовини, які споживають тварини, повинні ефективно використовуватися для виробництва та збільшення енергії і зрештою – для високої продуктивності та рентабельності, пише журнал The Ukrainian Farmer.
У цьому контексті у світовій практиці свинарства набуває популярності застосування синбіотиків – сумішей про- і пребіотиків. Покращуючи виживаність, імплантацію, функцію пробіотичних мікроорганізмів, вони сприяють здоров’ю кишківника й отриманню не лише високих продуктивних показників – приросту маси і конверсії кормів, а й виробництву екологічно здорового та якісного м’яса.
Серед високоефективних синбіотиків, що застосовують у ветеринарії, достойне місце посідають і препарати нового покоління, створені вітчизняними ученими.
Як повідомлялося, ефірна олія орегано допомагає у боротьбі з дизентерією свиней.