Як різні підкислювачі впливають на птицю
Ефективність використання підкислювачів у птахівництві залежить від хімічної форми кислоти, величини pН, виду бактерій та місця дії кислот, санітарно-гігієнічних умов утримання поголів’я. Тому цими чинниками не варто нехтувати, пише журнал «Наше птахівництво».
Так, додаткове введення в раціон курчат-бройлерів 0,2-0,4% бутирату стимулювало прирости, оскільки сприяло ефективній конверсії корму.
Аналогічні підвищення продуктивності та конверсії корму спостерігали за додавання курчатам у корм суміші органічних кислот: 30% молочної, 25,5% бензойної, 7% мурашиної, 8% лимонної та 6,5% оцтової.
Застосування підкислювача (мурашина, фосфорна, молочна, винна, лимонна та яблучна кислоти) в кормах бройлерів із розрахунку 0,15% на 42-гу добу вирощування збільшувало масу курчат на 126 г, як порівняти з групами птиці, яким не додавали його до раціону.
Подвійні солі органічних кислот (диформіат калію та диформіат натрію) також значно впливають на засвоювання поживних речовин.