Відсоток кульгавості корів повністю залежить від ефективності роботи ферми
Уникнути кульгавості корів нереально, але її відсоток повністю залежить від ефективності роботи ферми.
На цьому наголосив у коментарі AgroTimes доктор Х’ю МакКонахі, науково-технічний фахівець із питань годівлі ВРХ у Європі, Північній Африці та Росії, Ближньому Сході Zinpro Corporation.
Покращенню показників кульгавості стада сприятиме, зокрема, регулярне оцінювання локомоції та виявлення корів з ІІІ ступенем ураження.
«Ці корови – кандидатки на отримання IV ступеню ураження, – пояснив експерт. – Але якщо таких тварин вчасно виявити (на ІІІ ступені), провести обрізання ратиць і пролікувати, то запальний процес можна зупинити, а тварини матимуть ІІ ступінь ураження чи навіть І, тобто вважатимуться здоровими».
За словами пана Х’ю МакКонахі, проблема кульгавості є на фермах у всьому світі. Так, результати дослідження на фермах у США та Канаді засвідчили, що майже половина корів кульгають.
Як повідомлялося, кульгавість у корів часто ускладнюється маститом.