Іноземці заговорили про український горіх, як смачний
Представники Америки, Європи та Азії на світових виставках заговорили про таке український горіх, як смачний продукт, розповів Олег Коровкін, керівник Київської обласної організації Української горіхової асоціації.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Сортовий горіх так само відрізняється від звичайного, вирощеного у дворі, як яблуко з професійного саду й дике. Раніше у нас горіховий сорт як бренд ніхто не просував. А зараз іноземці, Америка, Європа, Азія, заговорили про «український горіх», тому що у нього високі смакові якості. На світовій виставці в Дубаї торік я скуштував китайський горіх — ніби жуєш якусь масу без смаку. Проте розміри горіхів гідні поваги», – Сказав Олег Коровкін.
Він також додав, що для експортерів важливо, щоб горіх був світлий, дуже цінується «метелик».
«Минулого року ціна на нього була 150–170 грн/кг, хоча наші й європейські переробники вже відмовляються від «метелика» — він трудовитратніший. Але його охоче забирають турки та інші азійці. Наші вважають, що на четвертинках, осьмушках і крихті вони більше зароблять. Адже їх добре купує Європа», – поінформував представник Української горіхової асоціації.
Читайте також: Торік експорт горіхів був найгіршим за останні роки, проте є хороші новини