Сезон спаржі розпочався з високого попиту
Сезон збирання спаржі у Франції розпочався у класичні строки – в середині лютого. На продукцію спостерігається гарний попит.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Наші клієнти з ентузіазмом чекали спаржу. Попит високий, споживачі дуже задоволені продуктом», – розповіла Астрід Етевено з об’єднання «Спаржа Франції».
Національне виробництво спаржі в країні оцінюється в 20 тис. тонн. «Спаржа Франції» забезпечує приблизно 30% цього обсягу – 6 тис. тонн.
Етевено пояснює, що з початку кампанії на ринку спостерігається хороша динаміка.
Додає, що якість спаржі в цьому році дуже гарна, великий калібр почали пропонувати ще на початку сезону.
Хоча ресторани зараз закриті, багато кухарів пропонують страви на винос. Тобто ресторанна торгівля ведеться, і це ще один ринок збуту для фермерів.
За словами Астрід, спаржа має потребу в більшому просуванні, ніж інші продукти, тому що вона як і раніше залишається в нишевой категорії. Тому «Спаржа Франції» розробила план комунікації, щоб зробити овоч більш доступним. Серед іншого об’єднання взяло на себе зобов’язання познайомити споживача з різними методами приготування спаржі.
Читайте також: «Агро-Фокус» закупив автоматичну лінію для сортування спаржі