За скорочення експорту курятини знизяться ціни на всі види м'яса
Українське птахівництво менш вразливе за перевиробництва птиці в світі і подорожчання кормів, вважають в Асоціації м’ясної галузі.
Менша ціна української курятини робить її привабливішою як у ЄС, так і в країнах Азії. Собівартість української курки – одна з найнижчих у світі: у 2020 році – 0,65 євро/кг, а в 2021 році – 0,85 євро/кг, зазначили в асоціації. У країнах ЄС собівартість курки вища на 30%.
Якщо експорт української курятини зменшиться, падіння цін на всі види м’яса не уникнути. Найуразливішим за такого розвитку подій є вітчизняне свинарство, що ще не перелаштувалося до умов глобального ринку – конкуренції собівартістю і ціною, наголосили в Асоціації м’ясної галузі.
Як повідомлялося, у 2020 році Україна відправила на експорт на 5% більше м’яса птиці.