Тваринництво

Як мікроклімат у пташнику впливає на якість яєць

Висока вологість на фоні підвищених температур у пташнику дуже швидко призведе до погіршення якості шкаралупи курячого яйця, пише журнал «Наше птахівництво».

За підвищеної вологості руйнується кутикула відразу після знесення яйця, що збільшує мармуровість шкаралупи.

За підвищеної концентрації вуглекислого газу, аміаку, сірководню в приміщенні вже через 2-3 дні знижується якість шкаралупи і загалом продуктивність птиці.

Через підвищення рівня аміаку до 50 мг/л несучість птиці падає на 20-25%. Також знижується маса знесених яєць та їхня якість.

Раніше ми писали, які зміни відбуваються в курячих яйцях зі збільшенням віку несучок.