Тваринництво

Волинська сімейна ферма за грант розвиває виробництво перепелиного м'яса

Волинська сімейна ферма за грант розвиває виробництво перепелиного м'яса

Наприкінці березня власниця волинської сімейної перепелиної ферми Ірина Бандура коштом гранту запустила проєкт виробництва охолодженого перепелиного м’яса «Перепелятко-Бандурятко: від яйця до м’яса». Це дозволить збільшити річний прибуток ферми на 23%.

Про це повідомили в компанії Corteva Agriscience, яка надала грант у межах освітньо-грантової програми TalentA восени 2023 року.

Також проєкт допоможе поліпшити раціон пацієнтів Волинського обласного шпиталю для ветеранів війни ‒ сюди щомісяця передаватимуть частину перепелиних м’яса та яєць.

Родинна ферма Ірини Бандури працює вже чотири роки. Утримує 4 тис. голів перепелів, постачає яйця в магазини Луцька.

Повномасштабна війна призвела до різкого скорочення виробничих потужностей великих виробників перепелиних яєць у південних і східних регіонах України. Зростання попиту на охолоджене перепелине м’ясо навіть попри збільшення собівартості продукції змусило фермерку замислитися над масштабуванням бізнесу. Вона пішла навчатися у програму TalentA-2023 і взяла участь у грантовому конкурсі.

«Виходячи з потенційного розміру ринку та трендів до збільшення споживання органічної й дієтичної продукції, ми з родиною вирішили розвивати бізнес», ‒ зазначила Ірина Бандура.

Довідка

Освітньо-грантова програма TalentA реалізується Corteva за підтримки Мінагрополітики заради розвитку жіночого фермерства та зміцнення сільських громад через розширення можливостей з освіти й доступу до фінансів для фермерок із сільської місцевості.