Власне кормовиробництво дає птахогосподарству впевненість в якості продукції
Стратегічно для господарства дуже важлива можливість повного контролю складових рецептур для птиці, а також самостійного запобігання інфекційним патологіям та антибіотикорезистентності в птиці, згодовуючи їй чисті корми.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Власне кормовиробництво дозволяє контролювати й гомогенність сировини, амінокислотний склад тощо. За власного контролювання процесу вирощування рослинної сировини, її транспортування й виготовлення комбікорму мінімізується ризик забруднення чи мікробного обсіменіння корму.
Також можна бути впевненим, що в продукції власного кормозаводу немає залишків антибіотичних речовин. Це дуже важливо, особливо для господарств, які експортують готову продукцію.
До того ж купуючи премікси для виготовлення кормів, трапляються неправильне їхнє дозування, розсипання, відповідно ‒ перевитрати. А з власним кормовиробництом цього легко уникнути, якщо користуватися обладнанням точного дозування.
Нагадаємо, на птахопідприємстві важлива консолідація ветлікаря з фахівцями з годівлі.