Тваринництво

Вітчизняне свинарство увійшло у кризовий період

Собівартість виробництва свинини, як порівняти з початком 2020 року, зросла в середньому на 30% через стрімке здороження зернових. Як результат – упродовж останніх місяців вітчизняні виробники свинини працюють у збиток.

На цьому наголосила президентка асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко.

«Ми констатуємо, що почався кризовий період – закономірний для розвитку галузі, адже вона циклічна, – зазначила вона. – 3,5 роки роботи за комфортних умов закінчилися, зараз – час перевірки на стійкість, який, на жаль, переживуть не всі гравці ринку. Очікуємо, що з потеплінням ситуація почне вирівнюватися».

Як повідомлялося, у 2020 році «Агропродсервіс» продав майже 13 тис. тонн свинини живою вагою.