Тваринництво

«Українська молочна компанія» приділяє увагу роздоюванню первісток

В «Українській молочній компанії» (Київська область) обладнали невеликий доїльний зал, де корів-первісток привчають до доїння. Процес відбувається в комфортному для тварин середовищі та темпі, а час на доїння не має сурових лімітів, на відміну від промислового виробництва.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Потрібно усвідомлювати, що первістка, ще не встигнувши оговтатись від стресу після отелення, потрапляє в невідоме їй місце – доїльну залу, – пояснив головний зоотехнік «Української молочної компанії» Андрій Сидельніков. – У доярів, які працюють на промисловій доїльній установці, елементарно немає часу спокійно привчити її до нової обстановки, дати зрозуміти, що їй не зроблять боляче, додоїти тварину».

Адже від того, чи правильно привчать корову до процедури доїння, залежить її готовність віддавати молоко, наголосив він.

Нагадаємо, роздоювання корів-первісток починають із 15-16-го дня після отелення.

Довідка

«Українська молочна компанія» утримує загальне поголів’я  9,8 тис. голів, племінний завод із розведення ВРХ голштинської породи, виробляє молоко класу екстра, має статус спеціальної сировинної зони для дитячого харчування. Надої сягають понад 10 тис. л молока на корову на рік. Має автоматизовані доїльні зали: дві промислового типу й одну невелику для відділення отелення на 6 голів, де роздоюють первісток.