Тваринництво

У молоці, що надійшло на перероблення у 2023 році, впала частка жиру

У молоці, що надійшло на перероблення у 2023 році, впала частка жиру

Масова частка жиру в сирому молоці, що надійшло на переробні підприємства в 2023 році, знизилася до 3,68% проти 3,7% роком раніше. Натомість масова частка білка зросла до 3,21% проти 3,17%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, в сільгосппідприємствах у 2023 році частка жиру в молоці-сировині впала до 3,69% із 3,72% у попередньому році. А показник білка зріс до 3,24% проти 3,2%.

У сировині, закупленій переробними підприємствами торік у господарствах населення, масова частка жиру знизилася до 3,53% із 3,56% у 2022 році. Натомість частка білка підвищилася: з 2,96% у 2022 році до 2,99% торік.

Як повідомлялося, 49% молока, що надійшло на перероблення в 2023 році, ‒ екстра ґатунку.