Тваринництво

У «Хорост-Плюс» розповіли, як здешевлюють раціони птиці

Компанія «Хорост-Плюс», яка виробляє курячі харчові яйця, не додає в комбікорм  консерванти для збільшення терміну зберігання. У цьому немає потреби, оскільки комбікорм виробляють на власних потужностях зі своєї зернової групи з додаванням преміксів або блендів.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів головний лікар ветеринарної медицини «Хорост-Плюс» Олег Гевал.

«Відповідно ніколи не вводимо до складу комбікорму адсорбенти мікотоксинів, бо впевнені в якості сировини, з якої робимо комбікорм», – пояснив він.

У кормах для курей-несучок сою заміняють на корми тваринного походження (м’ясо-кісткове борошно), попередньо зробивши аналіз на бактеріальне забруднення, кислотно-перекисне число тощо.

Такі підходи дозволяють господарству зменшити вартість раціонів птиці.

Нагадаємо, власне кормовиробництво дозволяє на 2-3% скоротити витрати на голову птиці.