Ринок Аргентини відкрито для українського молока та молочних продуктів
Українські виробники молока та молочних продуктів отримали можливість експортувати свою продукцію до Аргентини.
Про це повідомили у Держпродспоживслужбі з посиланням на посольство України в Буенос-Айресі.
Для налагодження експорту в Аргентину виробники молока та молочних продуктів ВРХ і буйволів мають пройти акредитацію при Національній службі здоров’я тварин та якості харчових продуктів Аргентини (SENASA).
За пандемії COVID-19 це можна зробити дистанційно, з подальшою фізичною інспекцією виробництв після нормалізації епідемічної ситуації та відновлення міжнародного авіасполучення.
«Ми вже працюємо з Аргентиною: погоджено форму ветеринарного сертифікату для експорту до Аргентини колагену та желатину, виготовленого зі шкір жуйних тварин, – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька. – Натомість із Аргентини до України імпортується м’ясо птиці, риба та морепродукти, свіже м’ясо свійської великої рогатої худоби. Відкриття ринку для експорту молока та молочних продуктів дозволить розширити нашу співпрацю та створити нові можливості для українських виробників».