Тваринництво

Пирятинський сирзавод розширив лінійку твердих сирів

Пирятинський сирзавод запускає виробництво нового твердого сиру «Древньокиївський» під брендом «Пирятин».

Про це повідомили у групі компаній «Молочний альянс», до якої входить сирзавод.

Особливістю технології виробництва цього сиру є використання заквашувальної культури, основою якої є Lactobacillus helveticus, формування з пласта та тривале дозрівання – близько шести місяців – у пластифікаторі, зазначила заступниця директора Пирятинського сирзаводу Валентина Бартошак. Масова частка жиру в сухій речовині – 50%.

Смак «Древньокиївського» – помірно виражений, чистий, сирний, не гострий, але з пікантним, не кислим присмаком.

Нагадаємо, «Молочний альянс» запустив виробництво нового м’якого розсільного сиру «Малет».