Тваринництво

Польські свиноферми експериментують із раціоном для отримання ніжного м’яса

У Польщі запускають інноваційний проєкт у галузі свинарства «Сілезька відгодівля». Він має на меті розведення свиней, м’ясо яких матиме високу харчову цінність і традиційний домашній смак, інформує euromeatnews.

Близько десяти польських свиноферм беруть участь у «Сілезькій відгодівлі», яка передбачає додавання до корму тварин спеціальної трав’яної суміші.

Проєкт розроблено для свинарів з провінції Ополе (Середня Сілезія) і полягає у відповідному підборі кормів та спеціальній дієті, в якій використовуються трави та спеції, що впливають на харчову цінність м’яса.

Метод уже був випробуваний, засновником кооперативу Opolskie Fermy Trzody Рафалом Дусом, який почав додавати до раціону свиней складові, що використовували ще століття тому.

Виявилося, що м’ясо, яке виробляється зі свиней, що харчувались травами, не тільки має зовсім інший смак, але й інакше проявляє себе під час приготування. Перш за все, в ньому менше води, яку замінює внутрішньом’язовий жир – носій аромату, що також відповідає за ніжність м’яса.

Сьогодні виробники, які входять у кооператив, уже використовують спеціальну трав’яну суміш, у складі якої є часник, розмарин і шавлія.

Продукцію кооперативу дослідили вчені.

«М’ясо ніжне, має дуже високий вміст білка, оптимальну жирність, запах і аромат трав, – заявив професор Владислав Мігдал із кафедри переробки продуктів тваринного походження в Краківському університеті сільського господарства. – Коли я подивився на хімічний склад і жировий профіль, то був здивований, оскільки результати були схожі на яловичину та баранину. У цій свинині також є багато фосфоліпідів, тому можна говорити, що вона є здоровою їжею».

Як повідомлялося, генетики мають повернути свинячим стейкам насиченість смаку та соковитість.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!