Тваринництво

На Львівщині планують побудувати цех розроблення риби

На Львівщині планують побудувати цех розроблення риби

Миколаївська РМС (Львівська область), яка займається рибництвом, планує побудувати цех розроблення річкової риби.

Про це Аgrotimes розповів власник Миколаївської РМС Ігор Зварич.

«Ми проєктуємо невеликий цех розроблення риби, щоб спростити шлях нашої річкової риби до споживача. Щоб придбавши її, можна було відразу кинути на пательню або відправити у духовку», – зазначив він.

За словами Ігоря Зварича, за попередніми оцінками, для реалізації проєкту необхідно до 10 млн грн.

«Робитимемо це покроково. Цього року на Львівщині діє обласна програма підтримки аквакультури, тому сподіваємося отримати допомогу. Може, банки ще дадуть кредит», – уточнив він.

Миколаївська РМС – єдине господарство в Україні, яке має HACCP на вирощування коропа. Цього року переробляли на рибозаводі товстолоба – виробили для армії 5 тис. банок консервів.

Ігор Зварич наголосив, що внутрішній ринок має величезний потенціал зі споживання переробленої риби.

Європа ж закрита для експорту живої української риби. Її постачають до Молдови – це великий покупець.

«Можливо, ми намагатимемося продавати охолоджену рибу на експорт», – додав Ігор Зварич.

Як повідомлялося, імпорт мороженої риби у І півріччі скоротився на 26%.

Довідка

Миколаївська РМС вирощує коропа, товстолоба, щуку, білого амура, а також рибопосадковий матеріал. Річні обсяги – по 150 тонн зарибка і товарної риби.