Для інкубації найефективніше використовувати яйця, що зберігалися 5-9 днів
Якість інкубаційних яєць після збирання втрачається, якщо не забезпечити їм правильні умови зберігання.
Температура свіжознесених яєць близька до температури несучки – приблизно +41-42 °С. Одразу після збирання їх потрібно перенести в камеру охолодження й тримати до стану фізіологічного нуля.
Опісля яйця слід розмістити на пластикових лотках і забезпечити в них рівномірну циркуляцію повітря. Щойно яйця будуть готові до транспортування до інкубаторію, їх можна помістити в картонні лотки й упакувати в коробки або ж покласти в інкубаційні лотки та перевозити в транспортних візках. Найефективніше використовувати для інкубації яйця, що зберігалися 5-9 днів. Далі – чим більшим буде термін зберігання, тим нижчим буде відсоток виводимості й гіршою – якість молодняку.
Раніше повідомлялося, яким чином компанія «Чікен-Люкс» досягає 80-88% однорідності стада курчат-бройлерів.
Додати коментар