Тваринництво

Як «Чікен-Люкс» досягає 80-88% однорідності стада курчат-бройлерів

ТОВ «Чікен-Люкс» (Дніпропетровська область), яке вирощує курей-бройлерів, відчуває нестачу високоякісного добового молодняку.

Про це директор «Чікен-Люкс» Костянтин Литвинюк розповів в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво».

Господарство вирощує бройлерів Кобб 500 до 42-43-ї доби. Жива вага на 42-у добу становить 2700-2780 г, збереженість – 94-98%, забійний вихід – 76-78%, щільність посадки – 19 голів/м², вихід м’яса з квадратного метра – 52-55 кг.

«Ми не можемо в наших умовах досягти максимальних показників кросу (на 42-й день жива вага птиці цього кросу має становити 2800-2900 г). І основна причина цього – нестача високоякісного добового молодняку, – зазначив Костянтин Литвинюк. – Це проблема не лише України, а й багатьох європейських країн».

Тому «Чікен-Люксу» доводиться купувати інкубаційні яйця у Молдові, інкубувати їх на іншому підприємстві, після чого вже завозити на посадку добовий молодняк. «За такої схеми ми отримуємо задовільну якість молодняку й однорідність стада на рівні 80-88%», – зауважив Костянтин Литвинюк.

Нагадаємо, у 2020 році господарство планує побудувати три додаткових пташники.

Довідка

«Чікен-Люкс» є обласним локальним постачальником м’яса. Утримує 220 тис. голів птиці одночасної посадки. Має два забійні цехи: промисловий забій – до 2,5 тис. голів/год., ручний забій – до 2 тис. голів на зміну.  Продукцію реалізує під ТМ «Чікен-Люкс».

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!