Ціни на яловичину у короткостроковій перспективі зростуть
Ціноутворення на яловичину в короткостроковій перспективі формуватиметься з урахуванням витрат води на вирощування худоби.
У цьому переконаний Орест Стахів, представник компанії «Кріда Фарм Україна» з ветеринарних питань.
Для порівняння: на вирощування 1 кг живої ваги свиней потрібно близько 5 тис. л води, курки-бройлера – 4 тис. л, ВРХ – 20 тис. л.
«За умов зменшення запасів прісної води це – суттєвий чинник рентабельності й ціноутворення кінцевого продукту», – зазначив він.
Тому у найближчому майбутньому яловичина стане привілейованим видом м’яса з високою ціною.
Як повідомлялося, Україна імпортуватиме свіжу аргентинську яловичину.