Через недостатню кількість протеїну в організмі поросяти зупиняється ріст
Зменшення надходження протеїну в організм поросяти нижче як 25-35% призводить до зупинки росту й розвитку внутрішніх органів тварини.
На цьому наголосив директор компанії «Євро Деталь» Олександр Батюк, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Білкове живлення – ключ до стабільного розвитку стада, підвищення резистентності тварин і головний чинник покращення якості м’яса.
Дефіцит білка зумовлює порушення процесу їхнього синтезу, внаслідок чого відбувається заміщення частки білків водою. М’ясо набуває блідого відтінку, стає водянистим і несмачним, бо в ньому відсутній міоглобін (складова м’язового волокна, що надає м’ясу смаку й вираженої структури).
Спроби технолога задля підстрахування збільшити рівень кормового білка в раціоні понад норму часто закінчується гострим токсикозом у молодняка та свиноматок, втратою резистентності, порушенням відтворювальної функції.
«Отже, потрібно контролювати надходження сирого і перетравного протеїну в організм й амінокислот», – підсумував Олександр Батюк.
Нагадаємо, альтернативою оксиду цинку у кормах для поросят є рослинні протеїни.
Як повідомлялося, скоротивши сирий протеїн у кормах, можна покращити травлення у свиней.