Тваринництво

Білки сухого знежиреного молока тварини перетравлюють на 96%

Білки сухого знежиреного молока тварини перетравлюють на 96%

За складання раціонів для телят потрібно враховувати особливості перетравлення ними білків.

Так, білки сухого знежиреного молока перетравлюються в організмі тварин із більшою ефективністю, що досягає 96%.

Білки із сухої солодкої сироватки мають дещо нижчу засвоюваність (89-94%), що може бути пов’язано з тривалішим сушінням зазначеного продукту.

Ще нижча засвоюваність рослинного білка істотно залежить від застосовуваних методів технологічної обробки. Джерела рослинного білка часто містять неприйнятні, з погляду ефективності годівлі, компоненти – інгібітори ферментів, лектини, дубильні речовини. Не інактивовані відповідною технологічною обробкою, вони ускладнюють перетравлення білка.

Соєве борошно та соєві концентрати зазвичай обробляють у теплому вологому середовищі із застосуванням кислоти і спирту, що дозволяє мінімізувати описані негативні чинники.

Соєвий концентрат, оброблений кислотою, відрізняється нижчою засвоюваністю білка (70%), ніж екстрагований спиртом (засвоюваність 88%).

Ізолят білка гідролізованої сої набагато краще засвоюється організмом, ніж білок із термообробленого соєвого борошна (90% і 59% відповідно).

Як повідомлялося, німецькі вчені не рекомендують цілком відмовлятися від молочних або інших тваринних білків у дорощуванні телят.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!