Техніка

Технологія MZURI Pro-Til іде Зеленим курсом ЄС

Яскравим прикладом кліматично-орієнтованого підходу до ґрунтообробітку відповідно до засад європейського Зеленого курсу (GREEN DEAL) є технологія MZURI Pro-Til, що поєднує найкраще від no-till, strip-till та класичної оранки.

Про це на виставці АГРО-2021 кореспонденту AgroTimes розповів Марек Ружняк, власник Групи компаній Agro-Land Group, що репрезентує в Україні бренд MZURІ.

«Мова про зовсім інший підхід до землеробства – запаси гумусу, енерговитрати, екологію, а також збереження у ґрунті вологи, – наголосив пан Ружняк. І зауважив, що сучасне сільське господарство має швидко пристосовуватися до нових обставин, трансформуючи підходи: –  Інвестицій у землю, добрива та інші складові агротехнології наразі вже недостатньо – час  господарювати з розумом. А технологія Mzuri завдяки інноваційному інжинірингу дає змогу домогтися одразу цілої низки агрономічних ефектів»

Марек Ружняк, власник Групи компаній Agro-Land Group на виставці АГРО-2021

Здатність MZURI Pro-Til мінімізувати карбоновий слід, оздоровлюючи ґрунт та довкілля, вивчають науковці R@D центру в місті Смелін у Польщі.
За їх висновками, що базуються на тривалих практичних польових дослідженнях, застосування MZURI PRO-Tіl сприяє утриманню органічної речовини в ґрунті, а відповідно й накопиченню вуглецю, зменшуючи викиди вуглекислого газу в атмосферу. Відтак господар має змогу підвищити родючість ґрунту і поліпшити екологію поля. 

Технологія довела свою ефективність і на цілинних землях, і на полях після паводків – де класичні підходи виявилися безсилими. А найближчими днями результати досліджень буде репрезентовано науковцям з Німеччини, що мають потужну експертизу в питаннях Зеленого курсу й декарбонізації.

«Ми добре знаємо, що технологія MZURI найкраща, але додаткові аргументи, підтверджені науковими дослідженнями, додадуть інновації ще більшої актуальності – зазначив Марек Ружняк.

Як уже розповідав AgroTimes, чимало українських господарств уже мали нагоду пересвідчитися в результативності підходів MZURI.