Овочі-Ягоди-Сад

Закарпатські виноградарі очікують складного сезону

Закарпатські виноградарі очікують складного сезону

Через теплу зиму виноградарі Закарпаття очікують непростого сезону, але виноградарі та агрономи готуються мінімізувати наслідки. А також продовжують обрізку винограду.

Про це повідомляється на сторінці виноробні «Шато Чизай» у Фейсбук.

«Що очікуємо від сезону? Простим він не буде. За рахунок теплої (і дещо нетипової для зими) погоди очікується, що сезон 2023-го року може стати для винограду складним. Але наша команда виноградарів та агрономів постійно працює, щоби мінімізувати можливі проблеми.

Розробляємо оптимальну схему захисту рослин, комплекс агротехнічних заходів, спрямований на те, щоб виноград почував себе максимально комфортно в новому сезоні.

Це допоможе виростити чудовий врожай для виробництва гарного вина», – розповів Геннадій Вачиля, директор з виноградарства виноробні «Шато Чизай».

Він додав, що сезон обрізки винограду 2022-2023 років триває в плановому режимі. Робіт, пов’язаних з обрізкою, вже виконали на 56% загальної площі. Лози 272 га виноградників, які обробляє підприємство обрізуються вручну. Виноградарі «Шато Чизай» вже завершили зимову обрізку таких сортів: Фурмінт, Піно Блан, Трамінер Рожевий, Рислінги Рейнський та Італійський, Блауфранкіш, Каберне, Мерло та Ізабелла, яку вирощують на сік.

Читайте також: Французьке вино пропонують переробляти на пальне та деззасоби