Овочі-Ягоди-Сад

Ягідникам варто робити ставку на переробні цехи чи цехи заморозки ‒ думка

Ягідникам варто робити ставку на переробні цехи чи цехи заморозки ‒ думка

В умовах закриття найбільшого експортного ринку Росії найдоцільнішим для плантацій масштабом 5-10 га буде відкриття власних чи спільних переробних цехів або цехів заморозки. Таку думку висловив на сторінках журналу «Плантатор» Олександр Нікітенко, фінансовий директор компанії «Ватал» (Харківська Область).

Так, «Ватал» має холодильні камери під яблука на 1,5 тис. тонн одночасного зберігання. А в сезоні-2016 планує завершити будівництво кількох холодильних установок під ягоди.

Будь-якому виробникові ягід варто стартувати з продажами на свіжому ринку та, за можливості, диференціювати ціну логістикою ягід в інші регіони й області, переконаний Олександр Нікітенко.

Він вважає міфом твердження, що супермаркети дають вищу ціну за ягоди, ніж споживачі на ринку.  

Довідка

Приватне підприємство «Ватал» вирощує польові культури, ягоди (малину, суниці садові, аґрус), займається садівництвом.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!