Овочі-Ягоди-Сад

Волинські фермери після ранньої картоплі вирощують пекінку

Фермери Андрій та Сергій Павлюки із волинського міста Рожище після ранньої картоплі встигають виростити скоростиглі гібриди пекінської та цвітної капусти.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Пекінську капусту садимо Білко F1, – розповіли фермери. – Це скоростиглий гібрид, вегетаційний період у нього триває 50 днів. На полі йому передує рання картопля. Насіння сіємо в касети, у відкритий ґрунт висаджуємо за допомогою спеціальної саджалки. Відстань у міжряддях — 45 см, у рядку між рослинами — 25 см. Міжряддя розпушуємо культиватором».

Урожай капусти збирають у середині жовтня.

Минулого року Павлюки посадили гектар пекінки, з нього зібрали приблизно 80 тонн урожаю. Цього сезону вирішили збавити темп і відвели під неї 0,5 га.

Разом з пекінкою зрізують і цвітну капусту Форталеза F1, розсаду якої висадили у відкритий ґрунт 3 липня. 

«Ми її вже кілька років садимо і дуже задоволені. Головки досягають ваги 2–3 кг», – додали брати.

Читайте також: Яскраві кольори пекінки