В Італії презентували нові сорти яблук
Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) представив нові сорти яблунь, що мають солодкі плоди, помірну енергію, простий в управлінні деревним габітусом. Це сорти з високим та постійним урожаєм.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Smeralda – ранній сорт, стійкий до парші, з плодами від зеленого до жовтого кольору, який може бути цікавою альтернативою Granny Smith або Golden. Вікно тривалого збору справді дозволяє виробникам збирати плоди, коли вони зелені або жовті. Сорт стійкий до парші, має компактну крону та короткі гілки, прості в управлінні. Плоди солодкі з вираженою «кислинкою», що робить смак збалансованим. Дуже довго зберігаються, незалежно від часу збирання.
Gaia – це середньостиглий, стійкий до парші сорт, з плодами приплеснутої форми, з червоними помітними смугами. Це дуже урожайний сорт, простий у вирощуванні, який зазвичай вирощують і продають на початку сезону, протягом осені, як органічне яблуко.
Має гарний солодкий смак, ідеально підходить для продажів пасажирам, роздрібної торгівлі, для продажу в НоReCa. Яблука добре зберігаються, зважаючи на ранньостиглість.
Fujion – це пізній сорт, естетично схожий на Fuji, є чудовою альтернативою клонам Fuji, що має кращу якість плодів зі сховища в лютому, не має дворічного циклу плодоношення, та стійкий до парші. Період збору врожаю Fujion більш концентрований, ніж для Fuji, і, як правило, він може бути завершений за два збори. Плоди – яскраво-червоні, колір присутній навіть на ділянках під листям. Яблука дуже солодкі, соковиті, смак виразніший, ніж на клонах Fuji.
Читай також: У ПАР виростили нову червону мутацію яблунь Fuji Royal