Українські горіхівники перейняли досвід Італії
Делегації Української горіхової асоціації відвідала колег в Італії – асоціації Ascopiemonte s.c., які відкривали завод з переробки фундука. 25-річний досвід роботи італійської асоціації був дуже цікавий українцям.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін.
«Для зростаючої горіхової галузі України дуже важливий 25-річний досвід роботи італійської асоціації з фермерами-фундуководами (особливо з невеликими за площею садами фундука), побудова кооперативних підприємств з переробки та реалізації фундуку, досвід договірних відносин, як з фермерами-виробниками фундука, так і з фабриками харчової промисловості, з мережевими торговими підприємствами», – підкреслив він.
За його словами, робота асоціації Ascopiemonte s.c. та його кооперативу з групою покупців дає можливість реалізовувати фундукові партії за високою ціною, забезпечувати якісні системні поставки покупцям протягом усього року. Це дає гарантований збут і вигідне всім фермерам-виробникам фундука, з одного боку, і забезпечує постійність виробничих відносин з покупцями-фабриками, пекарнями, великими компаніями, з іншого боку.
«При цьому фермери, що входять до асоціації, мають можливість переробляти фундук у власних міні-цехах для подальшого продажу вже готової продукції. Це також вигідно фермерам, оскільки частину власного врожаю фундуку вони можуть переробити та самостійно реалізовувати, а частину врожаю, яка не забезпечена їх потужностями з переробки та їх продажами, вони передають для подальшої реалізації до асоціації Ascopiemonte», – уточнив Геннадій Юдін.
Для використання досвіду роботи асоціації Ascopiemonte s.c. до Української горіхової асоціації було передано регламенти роботи асоціації Ascopiemonte s.c. і виробничого кооперативу, що працює при них, умови їх співпраці з фермерами, діючі форми укладених контрактів на переробку, зберігання, продаж фундука.
Читайте також: Селекціонери відбирають фундуки для промислових садів