Овочі-Ягоди-Сад

Угорські баштанники мають вдалий сезон

Цього року близько 2200 угорських фермерів вирощували кавуни на площі 3700 га. Цей сезон вважають вдалим. Країна стала четвертим постачальником кавунів у Європі після Іспанії, Греції та Італії.
Про це повідомляє Міністерство сільського господарства, природи та якості продуктів харчування Нідерландів.

Тамаш Тарпатакі, заступник державного секретаря з питань аграрного ринку Угорщини заявив, що в країні цей сезон кавунів минув удало. Угорські виробники, ймовірно, зможуть постачати продукцію на внутрішній ринок до кінця вересня. Також відбулися зміни у підході до сортового складу кавунів.

Якщо раніше угорські споживачі віддавали перевагу великим кавунам, то за останні пару років угорці почали шукати менші, солодші, якісні кавуни без кісточок, і фермери почали переходити на виробництво цих гібридів. 

«Центр маркетингу сільського господарства» знову розпочавщорічну кампанію популяризації кавунів та підвищення обізнаності споживачів.

Читайте також: Баштанники не можуть продати кавуни