Овочі-Ягоди-Сад

Учені досліджують генетичне різноманіття абрикоси

Чеські й американські вчені розпочали співпрацю з вивчення генетичного різноманіття абрикоси за допомогою методів молекулярної генетики.

Ідеться про загальносвітове прагнення створити карту генів, щоб розуміти, куди і як має рухатися селекція абрикоси у новому тисячолітті, пише журнал «Садівництво по-українськи».

Чеські селекціонери, працюючи з генетичними джерелами абрикоси, певною мірою збільшили стабільність плодоношення, розширили збиральний період, підвищили стійкість до деяких патогенів. Найважливіше, що цього досягнуто за збереження високих якісних характеристик плодів.

Нині науковці із Садівничого факультету в Ледниці замірилися на пошук генів толерантності чи резистентності до фітоплазматичного збудника передчасної загибелі дерев абрикоси.

Як повідомлялося, французько-німецькі абрикоси дали яскраві плоди.