Овочі-Ягоди-Сад

У ЄС спрогнозували збільшення споживання яблук та апельсинів

У ЄС спрогнозували збільшення споживання яблук та апельсинів

У країнах Євросоюзу в найближчі 10 років збільшиться споживання апельсинів та яблук, а споживання персиків, нектаринів і томатів зашиться стабільним.

Такі дані наводить European Statistics Handbook 2025 на сайті найбільшої виставки виставки плодоовочевої індустрії Fruit Logistica.

«До 2035 року споживання свіжих апельсинів у ЄС збільшиться до 13,3 кг на душу населення.

У той же період очікується, що попит на свіжому яблуку зросте до 14,7 кг на душу населення (+0,4% на рік), що зумовлено новими сортами, які краще впливають на споживчі вподобання. 

Натомість споживання свіжих персиків та нектаринів, ймовірно, залишиться відносно стабільним на рівні близько 6,1 кг на душу населення. 

За десять років споживання свіжих томатів на душу населення залишилося стабільним на рівні 15,2 кг, але попит на помідори середнього розміру буде заміщено зростанням продажів снекових сортів», – зазначає видання.

Читайте також: Широкий вибір сортів збільшив продажі яблук