Овочі-Ягоди-Сад

Широкий вибір сортів збільшив продажі яблук

Широкий вибір сортів збільшив продажі яблук

Французького консорціум виробників яблук Blue Whale вивчив причини скорочення споживання яблук в Європі та порадив торговельним точкам збільшити вибір сортів для задоволення потреб споживачів різних категорій.

Про це повідомляє FruchtPortal.de.

Blue Whale дослідив споживання яблук у Франції та кількох інших країнах світу з 2022 року і назвали 3 основні причини, чому споживачі відмовляються від споживання яблук:

  • Невтішний досвід щодо смаку та текстури.
  • Баналізація яблук і бажання переходити на інші види фруктів. 
  • Різні профілі споживачів з різними очікуваннями, які необхідно задовольнити.

«На світовому ринку яблук існує близько сотні сортів і понад 70 сортів, які продаються через клуби», — пояснює Крістель Бертен, директорка із маркетингу та комунікацій Blue Whale. – Не всі ці сорти будуть успішними. Однак наявність широкого асортименту на полиці може зміцнити відділ, якщо споживчий підхід стоїть на першому місці».

«У Франції було оновлено п’ять основних профілів споживачів з особливими очікуваннями щодо яблук: від тих, хто сидить на дієті, до гурманів, які шукають сенсорних насолод, і до прагматичних сімей. Перехресні посилання на певні дані про споживання з опитування Kantar привели до справді цікавих висновків. Наприклад, наш абсолютно новий Candide – це солодкий, хрусткий і соковитий сорт, який добре підходить для молодих споживачів, які шукають смачне яблуко, ідеальне для перекусу», – підкреслила Полін Планте, менеджерка з маркетингу Blue Whale.

Запропонований підхід перевірявся в торговельній мережі Leclerc протягом двох місяців. Рекомендований асортимент мережі був підібраний за смаком, з чіткими та привабливими маркуваннями на полицях, щоб спонукати покупців переглядати пропозиції та відкривати нові різновиди. Середній кошик для покупок департаменту зріс, а найпопулярніші інновації перевершили решту.

«У нас є докази того, що це працює: зростання продажів у категорії яблук на 46%, – пояснила Крістель Бертен. – Різні сорти приносять додаткові переваги відділу, оскільки відповідають різним очікуванням споживачів».

Читайте також: Садівники рекомендують представляти яблука на полицях за смаком