Овочі-Ягоди-Сад

У США вивели посухостійкі дині

У США вивели посухостійкі дині

Дослідники Техаського Центру вдосконалення овочів і фруктів A&M за фінансування Міністерства сільського господарства США вивели 2 нових гібрида дині — Supermelon і Flavorific, що мають глибші кореневі системи були для боротьби з посухою шляхом добування більше води з ґрунту.

Про це повідомляється в матеріалах дослідження, опублікованого на ResearchGate.

Мета цих селекційних зусиль полягала в тому, щоб поєднати ознаки, які оптимізують стійкість до хвороб і врожайність, а також підвищити параметри привабливості для роздрібної торгівлі та смакові якості. Це було досягнуто шляхом відбору здорових рослин і сильних кореневих систем у середовищах, схильних до хвороб. 

Перші звіти досить позитивні: дині солодкі з щільною м’якоттю.

Читайте також: Гарбуз може стати суперфудом майбутнього