Овочі-Ягоди-Сад

У США працюють над створенням черешень без кісточок

У США працюють над створенням черешень без кісточок

Американський стартап Pairwise залучив $90 млн на розробку та виведення на ринок фруктів і зелені з поліпшеними смаковими якостями, збільшеним терміном зберігання, покращеною врожайністю та зручністю збирання.

Про це повідомляє NewFood.

Зазначається, що Pairwise поліпшує властивості фруктів та овочів за допомогою CRISPR та інших способів редагування генів. Це набагато швидше і дешевше, ніж традиційні методи селекції.Стартап використовує CRISPR для зміни ДНК, щоб видалити гіркоту із зелені, насіння з ожини та кісточки з вишень.

Поліпшена зелень вийде на ринок у 2022 році. Ожину без кісточок Райан Репп, керівник відділу відкриття продуктів, обіцяє представити ринку у 2023-му. Черешню – пізніше.

До слова, раннє редагування генів викликало широку критику за занадто велику таємничість цього процесу для громадськості. Споживачів досі турбує потенційний вплив на здоров’я від споживання таких харчів. Тож майбутній успіх CRISPR залежатиме від прозорості таких компаній як Pairwise.

«Доки ми дотримуємося своїх цінностей — прозорості та відкритості — споживачі любитимуть нас за це», — вважає Репп.

Читайте також: Тільки сучасні сорти черешні дають прибуток, – фермер