Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

У Полтавській області виробляють хрін з івано-франківської сировини

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

ФГ «Едем» у Миргородському районі Полтавської області викупило старий Миргородський консервний завод «Бабусині рецепти», і вже випускає пробні партії гірчиці та хрону. Гірчиця виготовляється з якісного порошку місцевого виробництва, а сировину для хрону поки що привозять з Івано-франківщини та Чернігівщини, хоча в наступному виробничому сезоні планують використовувати місцеву –– полтавську.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Продукція ФГ «Едем» відносно недавно з’явилася на полицях магазинів у Полтаві. Раніше гірчицю та хрін у Полтавській області випускали на Миргородській харчосмаковій фабриці «Калинка», яка кілька років тому припинила існування.

Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОДА відзначає, що прикладів переробки овочів в області можна перелічити на пальцях. За роки незалежності у цій царині область більше втратила, ніж надбала.

Із позитивних прикладів –– відомим в Україні є ТОВ «Полтава-сад», яке спеціалізується на переробці моркви й випускає обчищену, шліфовану калібровану свіжу моркву під брендом «Моркішка».

Читайте також: «Стодола» нарощує виробництво консервованих органічних овочів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: