T.B. Fruit запускає напрям шокового заморожування овочів, фруктів та ягід
Запуск напряму шокового заморожування IQF овочів, фруктів та ягід планується у нинішньому році на основному підприємстві групи компаній T.B. Fruit у Городку Львівської області.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Раніше цим напрямом займався польський завод групи T.B. Fruit. Однак згодом було прийнято рішення про перенесення виробництва в Україну. Таким чином компанія забезпечує робочими місцями українців і створює передумови для розвитку вітчизняної сировинної бази.
Технологія IQF (Individual Quick Freezing) – швидке заморожування продуктів шляхом використання максимально низьких температур. Це дозволяє зберегти зовнішній вигляд, смакові властивості та всі корисні речовини у фруктах, ягодах та овочах на рівні свіжого продукту.
Потужності виробництва з шокової заморозки становитимуть 120 тонн сировини на добу.
У компанії зазначають, що заморожена продукція буде постачатися великими об’ємами для В2В сегменту, так і на полиці українських супермаркетів.
«Сьогодні більшість замороженої продукції на полицях українських супермаркетів займає продукція польських виробників, які в Україні закуповують сировину, фасують це все в Польщі, а потім ми споживаємо імпортовану продукцію з полиць вітчизняних магазинів. T.B. Fruit ламає тенденцію і дає розвиток українському виробництву в цьому напрямку. За рахунок цього збільшиться посадка садівництва під відповідними агрокультурами. Цим самим ми даємо роботу українському селу та робимо акцент на споживанні української продукції», – прокоментував Олег Мочалюк, директор із виробництва T.B. Fruit.
Довідка
T.B. Fruit – вертикально-інтегрована міжнародна група компаній із замкненим циклом виробництва. Лідер українського ринку та провідний виробник концентрованих соків в Європі, третій у світі виробник яблучного пектину. До складу групи входять 7 заводів з переробки фруктів та овочів (Україна, Польща, Молдова), а також транспортно-логістичний та інжиніринговий бізнеси. В T.B. Fruit працює 2,5-3,5 тис. осіб, в залежності від сезону. Компанія належить українському бізнесмену Тарасу Барщовському.
Читайте також:T.B. Fruit запустила крупний завод з виробництва пектину
Додати коментар