Овочі-Ягоди-Сад

Собівартість овочів у Центрі ніколи не знизиться до рівня Півдня, – агроном

Собівартість овочів у Центрі ніколи не знизиться до рівня Півдня, – агроном

У вирощувати перців та баклажанів у центрі країни треба враховувати певні переваги та недоліки порівняно з півднем.

Таку думку висловлює у своїй колонці на AgroTimes Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука» (Вінниччина).

Недоліків, на її думку, більше. Зокрема, у Херсонській області завжди буде нижча собівартість виробництва, ніж у Вінницькій.

«Їм не потрібно так довго опалювати теплицю, і у них довший період вегетації – відповідно, більша урожайність, а отже й менша собівартість», – пояснює агроном.

Щодо різниці у кліматі, південь має проблеми зі шкідниками (трипси), а північ – з грибковими хворобами. 

«Навіть ті агрономи, які мали досвід вирощування у Херсонській області, були дуже здивовані, наскільки інтенсивно тут розвиваються хвороби», – розповідає Кисляченко. 

Читайте також: Клімат Вінниччини має перевагу для вирощування солодкого перцю