Овочі-Ягоди-Сад

Шведи обирають місцеві конвенційні плоди замість органічних імпортних

У скандинавських країнах спостерігається посилення уваги до продукції місцевого виробництва. При однаковій ціні імпортних органічних овочів чи фруктів та місцевих конвенційних, споживачі частіше голосують кроною за патріотизм.

Про це повідомляє FreshPlaza.

«Шведське місцеве виробництво збільшується за допомогою нових технологій. Зараз ми маємо можливість вирощувати більше різноманітних продуктів, таких як томати, огірки, баклажани, чилі та перець. Нові технології продовжили сезон, а також покращили можливості зберігання. Наприклад, наші шведські яблука тепер доступні довший час, оскільки технологія дозволяє нам створювати нові сорти, які ми можемо зберігати довше», – розповіла представниця шведської оптової компанії Hebes Аніта Янссон.

За її словами, шведські споживачі надають перевагу продуктів місцевого виробництва, але, як і у багатьох інших країнах, не готові платити за це вищу ціну.

«Ми бачимо компанію у ЗМІ про ріст популярності місцевих продуктів, але продажі цього не відображають. Це тому, що продукція, що вирощується в країні, завжди дорожча», – зауважила Аніта Янссон.

Хоча продажі місцевої продукції не настільки високі, як очікувалося, але її популярність конкурує з органічною продукцією. 

«Коли з’являється вибір між місцевими конвенційними помідорами та імпортними органічними, споживач частіше обирає місцеві», — сказала представниці рітейлу.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!