Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Овочі - Ягоди - Сад

Попри розповсюджену думку, томати стали смачнішими

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Вчені Вагенінгенського університету (Нідерланди) довели, що всупереч поширеній думці, селекція томатів із 1960 років не зменшувала генетичне різноманіття, а навпаки розширювала. Томати ставали стійкішими до хвороб та смачнішими. 

Про це повідомляє HortiDaily

Видання зазначає, що зазвичай вважається, що одомашнення та розведення рослин призвели до генетичної ерозії, включаючи втрату харчової цінності та стійкості до хвороб, особливо у томатів. Група дослідників вивчала динаміку різноманітності сортів тепличних томатів у Північно-ЗАхидній Європі, особливо в Нідерландах, протягом останніх 70 років. Відповідно до використовуваного масиву SNP, генетичне різноманіття було дійсно дуже низьким протягом 1960-х років, але зараз у 8 разів вище порівняно з цим зниженням.

Зменшення застосування пестицидів із 1970-х років призвів до включення в нові сорти резистентностей до хвороб з боку диких родичів, що стало першим стимулом генетичного різноманіття.

Друга хвиля росту генетичної різноманітності пов’язана з кампанією у німецьких ЗМІ, які називали томати із поганим смаком Wasserbomben  — водяними бомбами. Подальший крах голландського експорту томатів до Німеччини сприяв роботі селекціонерів над смаком, ще більше збільшуючи різноманітність з 1990-х.

Читайте також: Невідомі ланки еволюції томатів допоможуть створювати стійкі та смачні сорти

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!