Овочеві сорти брукви стійкі до посухи і заморозків
Брукву іноді плутають із кормовими буряками, але це абсолютно різні рослини, хоча й схожі зовні.
Бруква за смаком нагадує ріпу, однак поживність її коренеплодів набагато вища. Сорти брукви поділяються на кормові та овочеві.
Коренеплоди брукви низькокалорійні й багаті на мікроелементи та вітаміни групи В.
Овочеві сорти брукви відрізняються стійкістю до посухи та заморозків, у перший рік формують листкову розетку й коренеплід, на другий – квітконосне стебло і насіння.
У коренеплоду форма безпосередньо залежить від сортових особливостей, вона буває округло-плоскою, овальною, циліндричною або округлою.
М’якуш може бути білим або жовтим різних відтінків. За забарвленням верхньої частини розрізняють червоноголові, зеленоголові або сизуваті коренеплоди.
З ранніх сортів брукви популярні: Красносєльская, Дєтская любовь, із середньостиглих: Гера, Кохалик сініне, Свєтлая мєчта, Шведська жовта, із середньопізніх: Куузику.
Додати коментар