Овочі-Ягоди-Сад

Одеські фермери почали випускати родзинки та пастилу

Одеські фермери почали випускати родзинки та пастилу

Приватне виробничо-комерційне підприємство «Він’с», розташоване на березі Будацького лиману Одеської області розпочало випуск пастили та родзинок.

Про це директорка підприємства Тетяна Шмаглюченко повідомила на своїй сорінці у Фейсбук.

Підприємство виграло грант Українського проєкту бізнесрозвитку плодоовочівництва (UHBDP) на придбання інфрачервона сушарки і все обладнання, необхідне для виготовлення родзинок та виноградної пастили і запустило виробництво.

«Першу партію виноградної пастили ми ставили сушитися без ілюзій на шедевр, але отримали дещо дуже незвичне, ароматне та солодке, – написала Тетяна Шмаглюченко. –  Я зазвичай Юпітер їм без шкірки, для мене вона щільна, хоч в ній і знаходиться більшість вітамінів, антиоксидантів та антоціанів. А тут вдалося її зберігти і це навіть збагатило смак. Бінго!» 

Вона додала, що пастилу зробили сухішою, та змінили пакування, тому зараз це зручно взяти до школи, на прогулянку, або доповнити смак улюбленої кави не маленькою солодкою цукеркою, а корисним смаколиком з винограду.

Фермерка пропонує чорні родзинки за 130 грн/500г, виноградну пастилу 100 грн/200 г. А також свіжий мікс сортів винограду – 300 грн за 4,5 кг.

Читайте також: Господарство «Він’с» планує виробництво родзинок і пастили