Овочі-Ягоди-Сад

Господарство «Він'с» планує виробництво родзинок і пастили

Господарство «Він'с» планує виробництво родзинок і пастили

Приватне виробничо-комерційне підприємство «Він’с», виноградники якого розташовані на березі Будацького лиману Одеської області, планує виробляти родзинки та пастилу з того винограду, який неможливо продати на свіжому ринку.

Про це в коментарі AgroTimes розповіла Тетяна Шмаглюченко, співзасновниця ПВКП «Він’с».

«Оскільки ми вирощуємо лише столовий виноград, для нього потрібна специфічна переробка. Хочемо придбати обладнання для виробництва пастили та родзинок. Некондиційний столовий виноград неохоче купують виробники виноматеріалів, оскільки для виробництва вина потрібні сорти зі специфічними параметрами. Або ж купують, але платять за нього вкрай мало», – відзначила Тетяна Шмаглюченко.

Продавати перероблену продукцію господарство планує через ті самі канали, через які йде реалізація столового винограду на свіжий ринок.«Ключова зміна, що відбулася після початку пандемії Covid-19, – українці стали готові купувати «фреш», тобто свіжі овочі, ягоди й фрукти, через інтернет. Думаю, ця тенденція збережеться», – сказала фермерка.

Читайте також: На Одещині столовий виноград цвіте із запізненням