Овочі-Ягоди-Сад

Нестача тепла знижує стійкість динь до фузаріозного в’янення

Нестача тепла знижує стійкість динь до фузаріозного в’янення

Зазвичай грибом Fusarium, збудником фузаріозного в’янення динь, уражуються рослини, послаблені несприятливими умовами середовища. Рослини динь можуть в’янути в спекотний період.

Однією з причин, що робить слабкою рослину, є надлишковий полив, затоплення рослин, вирощування їх на важких, погано аерованих ґрунтах із близьким заляганням ґрунтових вод.

Також після дощу в період спекотної погоди в окремих місцях спостерігається формування підґрунтової кірки. Це веде до порушення дихання, водного, поживного режиму, до послаблення і зараження рослин.

У північних районах вирощування динь стійкість рослин до в’янення знижує нестача тепла. Зниження температури до 13-14 °С не спричиняє загибель теплолюбних динь, проте за такої температури значно знижується їхня стійкість до хвороб.

Крім того, хвороба проявляється і в спорудах закритого ґрунту, особливо за високої температури повітря й низької температури ґрунту (16-18 °С).

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!