Найбільший потенціал в овочівництві – у тепличних комбінатів, – експерт
На тлі досить зрілого овочевого ринку України виробництво овочів у промислових теплицях має найбільший потенціал росту, вважає Станіслав Овчарик, начальник відділу продажів компанії «Рійк Цваан Україна».
Про це він розповів у коментарі AgroTimes.
«Овочівництво відкритого ґрунту, особливо щодо основних культур, в Україні досить розвинуте. Тож очікувати суттєвого збільшення в цьому сегменті в найближчій перспективі не доводиться. Тому, на нашу думку, виробництво овочів у промислових теплицях має найбільший потенціал росту», – сказав Станіслав Овчарик.
За його словами, тепличне овочівництво – це галузь, яка потребує значних інвестицій. Але потенційні інвестори будуть вкладати кошти лише за умови стабільної та зрозумілої економічної і політичної ситуації.
«Внутрішній ринок тепличних овочів України ще не вичерпав свій потенціал, а також є перспективи експорту, зокрема, до Польщі та країн Балтії. Ми маємо певні переваги в кліматичних умовах, а ще досить високий рівень технологів», – аргументував Станіслав Овчарик.
За інформацією начальника відділу продажів компанії «Рійк Цваан Україна», цього року значних коливань в площах у тепличних комбінатів не буде. Деякі з них будуть проводити заміну старих конструкцій, які вже морально та технологічно застаріли.
Читайте також: Тепличні овочі у 2020-му було вигідніше продавати в Україні, ніж експортувати