Овочі-Ягоди-Сад

На розвиток фітофторозу картоплі під час зберігання впливає температура

Для розвитку фітофторозної гнилі бульб велике значення має температура під час зберігання. 

За умови негайного закладання свіжовикопаної картоплі на 60 днів у сховище з температурою від 1 до 2,2 °С бульби псуються значно менше, навіть ті, які вирощені із ураженого фітофторозом бадилля. 

Бульби, поміщені одразу після викопування у сховище з температурою 10 °С і вище, утричі сильніше уражені гниллю, ніж бульби, що зберігаються за температури 1-2,2 °С. 

Якщо партія містить понад 2% хворих бульб, то вона не придатна для тривалого зберігання.

Нагадаємо, у вересні в Україну завезли картоплі більше, ніж будь-коли за рік.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!