Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

На розвиток фітофторозу картоплі під час зберігання впливає температура

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Для розвитку фітофторозної гнилі бульб велике значення має температура під час зберігання. 

За умови негайного закладання свіжовикопаної картоплі на 60 днів у сховище з температурою від 1 до 2,2 °С бульби псуються значно менше, навіть ті, які вирощені із ураженого фітофторозом бадилля. 

Бульби, поміщені одразу після викопування у сховище з температурою 10 °С і вище, утричі сильніше уражені гниллю, ніж бульби, що зберігаються за температури 1-2,2 °С. 

Якщо партія містить понад 2% хворих бульб, то вона не придатна для тривалого зберігання.

Нагадаємо, у вересні в Україну завезли картоплі більше, ніж будь-коли за рік.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!